dinsdag 28 januari 2014

Meet the boys!


Gedurende een lange tijd was mijn broer de enige man in huis. Het testosterongehalte in ons huis was dus nogal aan de lage kant! Maar in de tussentijd heeft hij gezelschap gekregen van niet één, maar twee stoere binken. En hoewel ze het letterlijk testosterongehalte niet echt omhoog kunnen krijgen (ze zijn beiden namelijk gecastreerd), staat mijn broer er niet langer alleen voor. Bij deze, meet the boys!

Als eerste is er Dexter, maar die kennen jullie al een beetje. Dexter kregen we op 28 oktober cadeau. Ze stonden er opeens mee voor de deur! Dexter is half straatkat, half Ragdoll en dat kan je goed merken in zijn gedrag. Soms is hij zo lief en knuffelig, maar soms komt de straatkat in hem naar boven. Nagels knippen is bijvoorbeeld een echte hel! Hij probeert zich los te wrikken en maakt een lawaai!

 
Op de eerste foto was hij nog heel klein, ongeveer 10 weken oud was hij en hij woog iets meer dan 1 kilo. Een klein schattig ding, dat begon te zeuren zodra je hem alleen achter liet in de woonkamer. Ondertussen weegt hij 2,3 kilo en is een echte machokater geworden. Nu ja, macho. Kijk die grote ogen!

Sinds een weekje loopt er nog een pluizenbol in huis rond. Othello is zijn naam en hij is een echte Ragdoll! Hem zijn we gaan halen bij een cattery (ergens waar ze katten fokken). We zijn hem regelmatig gaan bezoeken en hebben hem van kleine kitten van 5 weken zien opgroeien tot de pluizenbol die hij nu is. En er is veel veranderd hoor! Eerst was hij best verlegen en hield hij niet zo van knuffels en opgepakt worden. Ondertussen wilt hij niks anders! Hij is een Ragdoll in hart en nieren, hij laat zich volledig in je armen hangen en nagels knippen is geen enkel probleem!
 
Hier is onze stuiterbal! Hij is zo ongelooflijk fluffy! En dat kan wel eens lastig zijn, voor hem dan. Telkens ik hem zie hangt er wel iets in zijn pelsje, wat ik best schattig vind. Spelen doet hij ontzettend graag, dan crost hij als een gek door het huis! Hij weegt nu ongeveer 1,5 kilo en is een echte lieverd.

De twee katers samen, dat begint steeds beter te worden. In het begin liep het namelijk niet zo makkelijk. Gelukkig is dat nu een stuk beter: ze eten uit hetzelfde bakje, Dexter geeft af en toe Othello een goede wasbeurt en ze spelen regelmatig samen (lees: ze lopen achter elkaar aan alsof ze in een F1-race zitten). Dexter is af en toe wel nog heel jaloers, als je Othello aan het knuffelen bent kan hij best kwaad kijken. Ook is hij nog best kwaad op ons, omdat we een nieuwe kat erbij hadden genomen. Maar dat wordt steeds beter en na een tijd zal alles wel weer goed komen. Ze slapen steeds samen en ’s ochtends als ik naar beneden kom liggen ze steevast samen in de zetel!

Dit zijn dus de mannen in mijn leven. Twee lieve knuffelkaters! Je zal ze in foto’s wel regelmatig zien passeren op mijn blog, gewoon omdat ze zo’n lieverds zijn!

0 reacties:

Een reactie posten