maandag 5 augustus 2013

Meet Jack & Harley

Ik wil jullie graag voorstellen aan onze twee nieuwe huisgenootjes: Jack en Harley. Twee ongelooflijk lieve en schattige kittens die sinds zondag bij ons wonen!
 Jack en Harley zijn twee lieve Ragdoll kittens die we zondag helemaal in Geraardsbergen zijn gaan ophalen. Hun volledige namen zijn eigenlijk Young Sir Jack en Young Lady Harley, aangezien de namen met de letter Y moesten beginnen. Dan hebben we het maar op die manier opgelost! Maar hier thuis zijn ze gewoon Jack en Harley.
 
Jack en Harley in de bench
We waren al verliefd op deze twee lieverd sinds eind juni. Toen besloot mijn mama er toch maar een optie op te nemen (dat wil zeggen dat ze voor ons ‘opzij’ worden gezet, zodat we kunnen komen kijken en dan kunnen beslissen of we ze nemen of niet). Dat klinkt misschien echt alsof het een gewoon ding is, maar het moet toch wel klikken met een kitten en dat gebeurt niet als je alleen maar een foto ziet! Op 14 juli zijn we naar de cattery gereden en kregen we deze twee pluizenbollen voor het eerst te zien. Toen waren we helemaal verloren en besloten we ze aan ons gezin toe te voegen. Het was alleen wel wachten tot 4 augustus, want dan pas waren ze oud genoeg (lees: 13 weken) om mee naar huis te mogen.

Gisteren was het dan zo ver en mochten we ze om een uur of twee gaan halen. Het was toch wel vrij warm die dag, en dat is niet aangenaam voor zo’n jonge kittens. Zeker niet als je bijna anderhalf uur in een bench in een vreemde auto, bij vreemde mensen moet zitten. Uiteindelijk ging alles goed en raakten we zonder problemen weer thuis.

Thuis deden we de bench open en kon Harley niet snel genoeg eruit komen! Ze begon de hele woonkamer te verkennen, overal aan te snuffelen en haar ogen uit kijken. Jack bleef nog in de bench, hij had het dan ook erg zwaar in de auto. Gelukkig kwam hij er na een tijd ook uit en hij was zelfs nog heviger dan Harley! Hij kroop ook meteen op ons en het was gewoon ongelooflijk schattig. Zijn brokjes had hij ook meteen gevonden, zo ook de kattenbak. Van Harley was ondertussen niets meer te bekennen, zij had zich namelijk teruggetrokken onder de kast.







Na een tijdje wild spelen en rondsnuffelen, lag Jack te slapen in de grote zwarte zetel. Ook Harley lag te slapen, maar dan wel onder de kast. Toen ze daar ongeveer twee uur gelegen had, besloten we haar er onderuit te halen en haar bij haar broertje te leggen. Aangezien die daar totaal ontspannen op zijn rug lag te slapen, dachten we dat dat misschien zou helpen. En inderdaad, ze ging naast hem liggen slapen, maar niet voor lang.

Niet veel later liep ze voorzichtig de kamer door en dat zagen we als een goed teken. Ze vond ook de kattenbak en kroop erin. Bingo, dachten we. Helaas, ze krulde zich in een hoekje op en ging daar liggen. Gelukkig was hij nog schoon, maar toch was het zielig. Als ze dan toch zo graag afgezonderd ligt, waarom dan niet in één van de huisjes in de krabpaal? We haalden haar uit de kattenbak en legden haar voorzichtig in de krabpaal. Daar bleef ze niet lang, want ze vond het onder de salontafel toch aangenamer. Toen sprong ze bij Jack in de zetel en daar hebben ze beiden heel erg lang liggen slapen!


Tegen de avond waren ze beiden wakker en alert. Harley nog heel voorzichtig, hoewel ze we begon te spinnen zodra er iemand dicht bij haar zat of stond. Jack ging weer op avontuur doorheen de woonkamer. Tegen de late avond kroop Harley op mijn schoot en begon te spinnen en in mijn benen te kneden. Dat kwam allemaal wel goed! Die nacht zijn mijn mama en broer ook eventjes komen piepen en ze waren allebei heel erg oplettend en actief. Tegen de ochtend zou alles wel in orde komen.

En dat was ook een tijdje zo, ze kwam naar mama toe om aandacht te vragen en liep rond. Maar ondertussen ligt ze weer onder de kast en daar komt ze voorlopig niet onder uit denk ik. We weten ook niet of ze al gegeten of gedronken heeft. Van het natvoer dat ze deze ochtend kregen heeft ze alvast niets gegeten. Jack daarentegen… Ja, die voelt zich hier wel geweldig goed.

Ik hoop dat het allemaal in de loop van vandaag of morgen wel los komt met Harley, ik vind het allemaal ontzettend zielig en vraag me soms af of ze hier ongelukkig is. In ieder geval zal ik regelmatig een kitten update posten op mijn blog!

P.S. Tijdens het maken van dit blogbericht heeft Jack me de hele tijd gezelschap gehouden. Het is echt zo'n ongelooflijke lieverd! Harley ook hoor, alleen is het voor haar iets meer wennen.


3 opmerkingen:

  1. Oooh, wat een schatjes. Zeker bij die foto waarbij ze samen in de zetel liggen :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn allebei heel erg lief, en Harley kan zo zielig kijken met haar grote ogen! Puss in Boots kan er nog iets van leren :p
      En ze zijn allebei nog zo klein! We hadden gedacht dat ze groten zouden zijn ^^

      Verwijderen
  2. Dag Dana,
    Ik ben blij je te hebben terug gevonden via google, ik zit al geruime tijd met vragen en stuurde daarstraks een bericht naar jouw facebook pagina (vond jouw naam terug via twitter). Wellicht staat dit bij "Andere". Zou je eens willen kijken? Ik hoop dat je het ziet zitten om te antwoorden :/
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen